Matolcsy lépett Sukoró ügyében

A King’s City kaszinóváros ügye és a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézet jövője is terítéken volt tegnap az Országgyűlésben. A fideszes Rogán Antal a lakáshitelesek érdekében szólalt fel, míg a jobbikos Staudt Gábor az önkormányzatok adósságállományáról értekezett.

Török László
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utasítást adott a King’s City kaszinóváros kiemelt beruházási státusának visszavonására a gazdasági miniszter – derült ki tegnap az Országgyűlésben. Matolcsy György tárcavezető – az LMP-s Schiffer András interpellációjára adott válaszában – hangsúlyozta: a Velencei-tó körül kaszinó- és gyárváros sem lesz, hanem olyan fejlesztésekre lehet számítani, amelyek hasonlóan a nyugat-európai példákhoz, a vízre, a tóra valami különlegességet építenek.
A fideszes Rogán Antal a lakáshitelesek érdekében szólalt fel, megemlítve, hogy esetükben 2002-ben történt negatív fordulat, amikor Medgyessy Péter exkormányfő, bár megígérte a lakástámogatások kibővítését, kormányra kerülése után megszüntette a kedvezményes lakáshiteleket. A fideszes politikus rámutatott arra, hogy a jelenlegi helyzetet orvosolni kell, amit a kormány az ügyfelek számára hátrányos egyoldalú szerződésmódosítások megtiltásával, a középárfolyam alkalmazásának előírásával és az ingyenes előtörlesztés lehetőségével oldana meg.
A Jobbik és az LMP főpolgármester-jelöltje is az önkormányzati választási kampányba illeszkedő felszólalást adott elő napirend előtt. Staudt Gábor az önkormányzatok adósságállományát vette górcső alá, míg Jávor Benedek arról beszélt, hogy a főváros és a kerületek közötti szembenállás miatt esik el Budapest fontos pályázatoktól. Láng Zsolt (Fidesz) ugyanakkor interpellációjában a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézet jövője felől érdeklődött, megemlítve, hogy a II. kerületi intézményben fogva tartottak hozzátartozóikkal kiabálva kommunikálnak, megzavarva a belvárosiak nyugalmát. Kontrát Károly belügyi államtitkár közölte, legkésőbb 2011 januárjában újranyitják a börtönt, amelyben most csak az előzetesben lévők élnek. A politikus kifejtette, hogy a hangoskodás megszüntetésére járőröket vezényelnek a környékre.

Tiszteletadás. Kövér László házelnök és az országgyűlési képviselők tegnap néma felállással emlékeztek meg az Afganisztánban elhunyt két magyar katonáról. Elbúcsúzott az Országgyűlés Bánffy György Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésztől, aki életének 84. évében hunyt el. Bánffy György 1990–1994 között az MDF országgyűlési képviselője volt. (V. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.