Megöltek egy triatlonistát Budapesten

Csibra Tibor
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belehalt sérüléseibe az a sportoló, akit tegnap éjjel ismeretlen elkövetők késsel többször megszúrtak Budapesten, a VI. kerületi Nagymező utcában – tájékoztatta lapunkat Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. A férfira életveszélyes állapotban, kivérezve találtak rá 2 órakor járókelők, akik értesítették a mentőket és a rendőrséget. Az áldozat, egy 48 éves ecuadori állampolgár a hét végén a fővárosban megrendezett triatlon-világbajnoki sorozat döntőjének résztvevője volt. A távirati iroda szerint az elhunyt férfi a sportrendezvény egyik szervezőjeként érkezett Magyarországra.
A BRFK arról tájékoztatott, hogy a sértettet a járdán fekve találták meg. A férfit kórházba szállították, de az azonnali orvosi beavatkozás ellenére sem élte túl a támadást. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást az elhunyt sportoló kilétéről, illetve arról, hogy az amatőr triatlonozó egyedül vágott-e neki a budapesti éjszakának. Úgy tudjuk, a tettes vagy tettesek kézre kerítésében segítséget nyújthat a hatóságnak, hogy a Nagymező utca környékét számos térfigyelő kamera pásztázza, s a felvételek megörökíthették a késelést is. A hatóság nem nyilatkozott arról, hogy a támadásnak van-e tanúja.
A BRFK bűnügyi főosztályának életvédelmi osztálya emberölés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben – közölte Papp Judit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.