Megszakadt Riner nagy sorozata

Munkatársunktól
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tokióban a férfi és a női nyílt kategória küzdelmeivel – magyar indulók nélkül – ért véget a cselgáncsozók világbajnoksága, és az utolsó aranyérmeket a hazaiak nyerték, Kamikava Dajki, illetve Szugimoto Mika révén. Mindez azért érdemel említést, mert a férfiak döntőjében Kamikava értékelhető akció nélküli találkozón hosszabbítás után, bírói döntéssel a francia Teddy Rinert verte, aki győzelmével a sportág első ötszörös világbajnoka lehetett volna. A még csak 21 éves, guadeloupe-i születésű óriás (paraméterei: 208 cm, 128 kg) 2007-ben, azaz 18 évesen szerezte az első vb-aranyát, a negyediket pedig a múlt héten Tokióban, a +100 kg-os kategória megnyerésével. Az ötödik vb-címére viszont még várnia kell, és ez ugyanolyan nagy szívfájdalom lehet számára, mint az, hogy a pekingi olimpián „csak” bronzérmes lett. Ettől számítva a tegnapi döntőig zsinórban negyvenhárom mérkőzést nyert meg, amikor jött Kamikava.
A világbajnokság éremtáblázatán Japán hatalmas fölénnyel végzett az élen (10 arany, 4 ezüst, 9 bronz), megelőzve Franciaországot (2-1-3), valamint a Koreai Köztársaságot és Görögországot (egyaránt 1-0-1). Magyarország a női 70 kg-ban másodikként zárt Mészáros Anett ezüstérmével tizedik lett, holtversenyben a németekkel, a portugálokkal és az ukránokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.