Megújult a bel-budai városközpont

Munkatársunktól
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly decemberben bejelentették, tegnap pedig Láng Zsolt II. kerületi fideszes polgármester és Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes közösen bemutatta Bel-Buda városrészközpontjának megújítását. A fejlesztést az unió csaknem egymilliárd forinttal támogatta, az önkormányzat négyszázmilliót tett hozzá. Mindebből csaknem tucatnyi fejlesztés készült el a Margit körút melletti területen. A főváros egyik legszebb terévé alakították a Mechwart ligetet: a szökőkutat és a játszóteret átépítették, ezután kerekes székkel és babakocsival is megközelíthető. A Lövőház utca egy szakasza díszburkolatos sétálóutca lett, amely a kerékpárosok számára biztonságos közlekedési és tárolási lehetőségeket is nyújt. Felújították a Kisrókus utcát, a csillapított forgalmúvá tett Keleti Károly utcát, a Marczibányi tér egy részét, s bővült az itteni művelődési központ. Megújult a műemléki védettségű Krisztus Király-templom lépcsője, a Központi Statisztikai Hivatal könyvtára, ami megnyílt a kerületiek előtt. A környéken új kandeláberek világítanak, az eddigi térfigyelő rendszer pedig kilenc új kamerával bővült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.