Menuhinnal kezd a MÁV-zenekar

Tölgyesi Gábor
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeremy Menuhin zongoraművész lesz szeptember 27-én a MÁV Szimfonikusok évadnyitó előadásának szólistája az Operettszínházban. A világszerte koncertező művész a legnagyobb zenekaroknál vendégszerepelt már, kamarazene-partnerei között számos világnagyság található: első helyen édesapja, Yehudi Menuhin.
A MÁV Szimfonikus Zenekar ezen az estén Beethoven IV. szimfóniáját, Mozart B-dúr zongoraversenyét és Haydn D-dúr (Óra) szimfóniáját játssza. Az együttest Takács-Nagy Gábor vezényli. A világhírű magyar hegedűművész, pedagógus és karmester szeptember elsejétől tölti be a vezető karmesteri és művészeti vezetői posztot a zenekarnál. Mellette Kesselyák Gergely karmester, rendező, a Magyar Állami Operaház korábbi főzeneigazgatója segíti a MÁV Szimfonikusok munkáját karmesterként, amelynek állandó vendég karmestere továbbra is Rodrigo de Carvalho lesz.
A zenekar folytatja hangversenysorozatait, továbbá a várandós kismamáknak, a néhány hónapos babáknak, az óvodásoknak és a kisiskolásoknak meghirdetett zenés foglalkozásait, koncertjeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.