Metró, tévészékház: lesújtó ÁSZ-bírálat

Vagyoni hátrányt okoztak a magyar államnak és a fővárosi önkormányzatnak a 4-es metró beruházásánál szabálytalanul lefolytatott közbeszerzési eljárások, a teljesítéssel arányban nem álló díjfizetések, a felelőtlen szerződéskötési gyakorlat – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Bodacz Balázs
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közpénzek felhasználását ellenőrző szervezet hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett. A városháza erre úgy reagált: „Az eljárás tart, az ítélet megszületett.” A gyanú azonban megerősíti a beruházást korábban vizsgáló fővárosi bizottság jelentésének következtetéseit.
Az ÁSZ a Magyar Televízió székházberuházása kapcsán megállapította: „célszerűtlen, gyakran ellentétes tartalmú döntések következtében indokolatlan költségnövekedést és hosszan tartó gazdasági kiszolgáltatottságot eredményező bérleti konstrukció valósult meg”.

Részletek a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.