Mol-pakett: nincs tárgyalás

Hírösszefoglaló
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország tárgyalásokat kezdett az orosz Szurgutnyeftyegaz kezében lévő 21,2 százaléknyi Mol-részvény hazai kézbe vételéről – jelentette be tegnap a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumra hivatkozva a Reuters. A szaktárca ugyanakkor a hír megjelenése után közleményben közölte, Fellegi Tamás miniszter moszkvai útján szerepelt ez a kérdés, ám az ügyben még nem került sor tárgyalásokra.
– Magyarország és Oroszország megnyugtató megoldásra törekszik a lehető legrövidebb időn belül – állapította meg a szaktárca. A Reuters felidézte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter júniusi nyilatkozatát, ahol a tárcavezető jelezte, hogy kívánatos lenne magyar kezekben tudni a Mol részvényeit, de elhárította a kérdést, vajon közvetlenül az állam vásárolná-e vissza a részvénycsomagot. A Reuters rámutatott, a Szurgutnál lévő Mol-részvények visszavásárlását egy olyan költségvetésből kellene fedezni, amelynek a közösségi közlekedési vállalatok megmentését is meg kell oldania. Márpedig a 21,2 százalékos tulajdoni hányadot megtestesítő csomag jelenlegi árfolyamon körülbelül ötszázmilliárd forintot ér, és a vásárláskor Magyarországnak még némi felárat is kellene fizetni – vélekedett a Reutersnak egy tőzsdei elemző. A Szurgutnyeftyegaz sajtóosztályán szintén megerősítették: még nem voltak tárgyalások.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.