Moszkvai tusakodás a vb-érmekért

Munkatársunktól
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még április közepén a bakui Európa-bajnokságról birkózóink négy bronzérmet hoztak haza (kötöttfogásban Módos Péter, Lőrincz Tamás és Bácsi Péter, a női szakágban Sastin Marianna), mától vasárnapig pedig az év legfontosabb megméretésén, a moszkvai vb-n kellene felkapaszkodni a dobogóra. Az Olimpiai Sportközpontban tizenegy versenyzőnk lép szőnyegre, és hagyományosan a kötöttfogás kínál igazán éremesélyeket számunkra. A nemzetközi szövetség idei Golden Grand Prix-sorozatának bakui döntőjében (az azeri főváros a sportág világversenyeinek olyan nagy rendezője, mint kajak-kenuban Szeged) Módos és Bácsi is aranyérmes lett, s főleg utóbbi szenzációs formát mutatott: az olimpiai, a világ- és az Európa-bajnokot is legyőzte; öt találkozóján harmincegy pontot szerzett, és csak négyet értek el ellene! Sastin Marianna ugyancsak megnyerte a Golden GP döntőjét, de még az 59 kg-ban, a világbajnokságon viszont már egy kategóriával fentebb, az olimpia műsorán is szereplő 63 kg-ban lép szőnyegre. A három fogásnem hazai legjobbjai összesen tizenkét országban fordultak meg edzőtáborokban és versenyeken; remélhetőleg ez is kamatozik majd.
A magyar csapat, kötöttfogás: Módos Péter (55), Lőrincz Tamás (66), Bácsi Péter (74), Dajka Zsolt (84), Németh Iván (96), Deák Bárdos Mihály (120); szabadfogás: Hatos Gábor (74), Veréb István (84), Ligeti Dániel (120); nők: Szabó Emese (55), Sastin Marianna (63).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.