Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

CNN
Az amerikai hírtelevízió a legtöbb amerikai médiumhoz hasonlóan rendszeresen tudósítást közöl annak a rendezvénynek az előkészületeiről, amelyet egy floridai újkeresztény kisegyház hirdetett meg, és melyen a 2001. szeptember 11-i terrortámadások közelgő kilencedik évfordulóján az iszlám szent könyvének, a Koránnak a példányait tervezik elégetni. A rendezvénnyel kapcsolatos első, nyári híradások számos internetes portálon a legolvasottabb bejegyzésekké léptek elő. Most világszerte tüntetések kezdődtek, a CNN a jakartai többezres megmozdulásról tudósít, melynek szervezői reménykednek, hogy az amerikai kormányzat közbelép.

Herald Tribune
A New York Times globális kiadásában az európai tudósító, Judy Dempsey arról ír, hogy a német kormány eldöntötte: meghosszabbítják 17 nukleáris erőmű élettartamát az energiabiztonság elősegítése érdekében. Angela Merkel kancellár ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy több pénzt költenek a megújuló energiaforrások kiaknázásának fejlesztésére. A német lépésre akkor kerül sor, amikor több ország – köztük Svédország és Olaszország – szintén felülvizsgálni készül az atomenergiával kapcsolatos, régóta változatlan politikáját. Németország áramfogyasztásának 22,6 százalékát fedezik atomenergiából, míg 15,6 százalékát megújuló forrásból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.