Napi sajtószemle

MN
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

YKPAIHCbKA IIPABAIIA
Jurij Kravcsenko, a rejtélyes körülmények között meghalt néhai ukrán belügyminiszter utasítására gyilkolták meg tíz évvel ezelőtt Georgij Gongadze újságírót – írja az ukrán hírportál, amelynek alapító vezetője volt a 31 évesen, 2000-ben lefejezett férfi. A főügyészség végleges döntést hozott Olekszij Pukacs egykori rendőrtábornok felelősségre vonásáról.

US NAVAL WAR COLLEGE
Az amerikai haditengerészeti jövőkutatás központjának honlapján is érezhető, hogy a tengerentúli katonai közösséget lázban tartja Kína hajó elleni ballisztikus rakétáinak várható rendszeresítése. Az egyik tanulmány szerzője már azt számolgatja, hogy hány ellenrakétára van szükség a védelemhez. Arra jut, hogy mivel lehetetlen a szükséges mennyiséget előteremteni, az aktív védelmet passzívval kell kiegészíteni, azaz álcázással, megtévesztéssel, mobilitással és bunkerek építésével, amelyekben az amerikai gépek túlélhetik a kínai rakéták záporát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.