Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Times of India
Az amerikai Ohio állam megtiltotta a közintézményeknek, hogy kiszervezzék külföldre információtechnológiai részlegüket – írja a pánindiai angol nyelvű napilap. A döntés súlyosan érinti Indiát, amely évente nagyjából 50 milliárd dollárt nyer ezen az úton. India attól tart, hogy Ohiót más államok is követni fogják. Az amerikai állam döntését az indokolta, hogy sokszor elégedetlenek voltak a minőséggel, panaszokat kaptak a megrendelőktől, az árakkal sem voltak teljesen megelégedve, „ráadásul külföldön van” – mondta Ted Strickland kormányzó.


The Japan Times
2,7 ezermilliárd jen (7,2 ezermilliárd forint) kárt okoztak a japán gazdaságnak tavaly az országban történt öngyilkosságok – adja hírül a japán közéleti portál. A kormány kimutatása szerint ennyit tesznek ki a halál miatt kieső bevételek, valamint a társadalombiztosítás által kifizetett támogatás a hangulatingadozásokra. A hatalmas összeget úgy számolták ki, hogy Japánban 2009-ben 32845 ember ölte meg magát, 26500-an
15 és 69 év között voltak. Ha ők 70 éves korukig dolgoztak volna, keresetük számítások szerint 1,9 ezermilliárd jen lett volna. A kormány többek között ezért munkacsoportot hozott létre, amely az öngyilkosságok számának csökkentését célozza. E célból új kampányt is kezdenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.