Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

WA Tody
Tízéves börtönbüntetésre is ítélhetnék azokat a másodikos diákokat, akik elkészítették házi feladatukat a Kalgoorlie-Boulder középiskolában, mutatott rá a Nyugat-Ausztráliával foglalkozó honlap. A tanár arra kérte a diákokat, hogy készítsenek tervet, hogyan hajtanának végre egy biológiai-vegyi támadást „gyanútlan ausztrál közösségek ellen”. A tervet azzal a céllal kellett megírni, hogy a lehető legtöbb ártatlan embert sikerüljön megölni. Egy diák tiltakozott a feladat ellen, az iskola pedig felfüggesztette a pedagógust. Ausztráliában törvényellenes terrorista akciót előkészíteni vagy ahhoz anyagot gyűjteni, vagy segíteni egy ilyen terv megvalósítását.


Japan today
Oszaka városa ellenőrizte lakóinak életkorát, és azt találta, hogy 5125-en 120 évnél is idősebbek, a korelnök pedig egy 1857-ben született férfi, adja közre a meghökkentő statisztikát a japán közéleti portál. Japánban az elmúlt hetekben pattant ki a botrány, hogy sok esetben az utódok nem jelentik be idősebb hozzátartozóik halálát, hanem eltemetik őket maguk, de felveszik utánuk a nyugdíjat akár évtizedeken át. Tokió és Oszaka mellett Takahama és Macuszaka is ellenőrizte lakosainak születési évét, előbbiben egy 1867-ben, utóbbiban egy 1862-ben született hölgy él a papírok szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.