Napi sajtószemle

MN
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berliner Seitung
A Német Szociáldemokrata Párt hívei körében sokan helyeslik Thilo Sarrazin, a párt politikusának vitatott nézeteit a mozlim bevándorlókról, emiatt a szociáldemokrata vezetőség szembekerülhet a párt bázisával ebben a kérdésben – írta tegnap a balközép napilap. Az utóbbi napokban több mint kétezer e-mail érkezett a párt vezetőségéhez, a feladók 90 százaléka egyetértését fejezte ki a 65 éves politikus nézeteivel, egyúttal kétségeiknek adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy ilyen vélemény hangoztatása miatt csakugyan ki kell-e zárni egy régi tagot a pártból. Nyilatkozataiban Sarrazin azt állította, hogy a mozlim bevándorlók anyagi terhet jelentenek Németországnak, a törökök és arabok nem hajlandók beilleszkedni a társadalomba.

TheGuardian
A baloldali brit napilapban írt cikkében arra a kérdésre keresi a választ egy iraki nő, hogy az irakiak számára mi volt a haszna országuk külföldi megszállásának? – Nyilvánosan, félelem nélkül bírálhatjuk a kormányt, de félünk nyilvánosan mutatkozni – adja meg a választ. Tara Ali megállapítása szerint nagymamájának nemzedéke hálát ad George W. Bushnak, hogy megszabadította az irakiakat Szaddám Huszeintől, a fiatalabb generáció azonban úgy gondolja, most még kevésbé érzik magukat biztonságban, mint 2003 előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.