Napi sajtószemle

MN
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

IceNews
Újabb két izraeli vállalat került feketelistára Norvégiában, így ezt követően az Africa Israel Investments és a Danya Cebus cégek nem vehetnek részt a skandináv ország olajipari tendereiben – írta az angol nyelvű izlandi hírportál. Az oslói pénzügyminisztérium indokolása szerint a két izraeli vállalat listázására azért volt szükség, mert részt vesznek a ciszjordániai vadtelepek építési munkálataiban, így megsértik a genfi emberjogi konvenciót. Az Africa Israel Investments szerint a vállalat már nem vesz részt ezekben a telepítésekben. Norvégiában jelenleg mintegy ötven olyan cég szerepel a feketelistán, amely nem fektethet be az északi országban.

The New York Times
Nem osztanak ezüstérmet a lassan egy évtizede tartó afganisztáni háborúban; ráadásul a felmérésekből az derül ki, hogy az amerikaiak többsége már rég nem támogatja a közép-ázsiai országban zajló katonai miszsziót – írta a napilap Megérdemelnék a csapataink, hogy kivonuljanak című vezércikkében Bob Herbert. Az amerikai liberális lap publicistája szerint ennek ellenére katonai körökben egyre inkább az körvonalazódik, hogy ki kell tolni a végleges kivonulás dátumát. „Tisztázni kell, hogy a (csapatkivonásra) tett erőfeszítések fejezete még koránt sincs kőbe vésve” – idézi a szerző ezzel kapcsolatban David Petraeus tábornok megjegyzését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.