Negyedmilliós a bankvezető botránykönyve

Hírösszefoglaló
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példátlan sikernek örvend Thilo Sarrazin, a német jegybank csütörtökön menesztésre javasolt elnökségi tagjának könyve, a Németország felszámolja magát című – állítólag rasszista megállapításokkal tarkított – kötet. Négy nappal a bemutató után máris a Der Spiegel sikerlistájának a második helyére ugrott. Az amazon.com internetes terjesztési hálózatban pedig vezeti az eladási statisztikát. A kötetet piacra dobó müncheni DVA kiadónál nem zárják ki, hogy Sarrazin műve lesz az idei év legsikeresebb könyve. Jelenleg már a hatodik utánnyomás példányait szállítják ki a boltokba, ezzel a példányszám elérte a 250 ezret.
Míg az a köztársasági elnökön múlik, hogy évtizedek óta először elbocsátja-e a Bundesban egyik vezetőjét, Sarrazint közben pártjából, az őt a posztra delegáló szociáldemokratáktól (SPD) is kizárnák. A Financial Times Deutschland tegnapi számában ugyanakkor arról ír, hogy a vezetőség ilyen irányú törekvése széles körű bírálatot váltott ki a tagság körében. Sokan úgy érzik, hogy a Sigmar Gabriel pártelnök által a szociáldemokrata értékek tagadásával indokolt lépés valójában „tisztogatási akciót” takar. A Willy Brandt-házba érkező levéláradatban párttagok és párton kívüliek sok tekintetben igazat adnak a muzulmán bevándorlókat bíráló Sarrazinnak. Egyesek úgy vélik, hogy a 65 éves bankárral inkább tartalmi vitát kellene folytatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.