Negyvenkét halott a merényletekben

Munkatársunktól
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gépkocsikba rejtett pokolgépekkel elkövetett merényletek sorozata rázta meg tegnap Irakot – írta az MTI. Az összesen hét településen végrehajtott, a jelek szerint kifejezetten rendőrségi épületek elleni támadásokban legkevesebb 42 ember vesztette életét, és legalább kétszázan megsebesültek. Bagdad északkeleti részén a támadó egy robbanóanyaggal megrakott teherautót röpített levegőbe egy rendőrőrs mellett, a 16 halálos áldozat között rendőrök és civilek is vannak. A robbanás következtében az épület öszszeomlott, és komoly károk keletkeztek a környékbeli házakban is.
Az iraki fővárostól 160 kilométerre fekvő Kút városában egy okmányiroda mellett robbant fel egy gépkocsiba rejtett pokolgép. Az elmúlt hónapokban Irakban megnőtt a rendőrök elleni támadások száma, a szélsőségesek feltehetően ki akarják használni a márciusi parlamenti választások után kialakult belpolitikai bizonytalanságot. A tegnapi robbantássorozat összefüggésbe hozható azzal, hogy kedden az amerikai hadsereg bejelentette nagyarányú csapatcsökkentését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.