Női és férfi szeszélyek

Férfi vízilabda-válogatottunk tegnap kötelező gyakorlatként, bár nyögvenyelősen verte 7-4-re Macedóniát a zágrábi Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén, ezzel a B jelű hatos élén végzett, és közvetlenül a csütörtöki elődöntőbe, azaz éremközelbe jutott. Női együttesünk még szombaton „szenvedett” 10-10-es döntetlent a németekkel, így csoportharmadikként zárt, és ma az oroszokkal negyeddöntőzhet.

Munkatársunktól
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmények. Szombat, nők, B csoport: Magyarország–Németország 10-10, Hollandia–Spanyolország 8-7. Végeredmény: 1. Hollandia 6 pont (33-26), 2. Spanyolország 6 (32-28), 3. Magyarország 4, 4. Németország 1. A csoport: Görögország–Horvátország 29-4, Oroszország–Olaszország 12-12. Végeredmény: 1. Görögország 7, 2. Oroszország 5, 3. Olaszország 4, 4. Horvátország 0.
Vasárnap, férfiak, B csoport: Magyarország–Macedónia 7-4, Szerbia– Németország 17-3, Oroszország–Görögország 7-6. Végeredmény: 1. Magyarország 13, 2. Szerbia 12, 3. Németország 9, 4. Görögország 4, 5. Macedónia 3,
6. Oroszország 3. A csoport: Spanyolország–Törökország 12-6, Montenegró–Románia 9-9, Horvátország–Olaszország 8-5. Végeredmény: 1. Horvátország 12, 2. Olaszország 12, 3. Montenegró 10, 4. Románia 7, 5. Spanyolország 3, 6. Törökország 0.
Mai műsor. Nők, negyeddöntők, 17.30: Magyarország–Oroszország; 19.30: Spanyolország–Olaszország. A 7–8. helyért, 15.30: Németország–Horvátország.


Szűk egy hete, múlt kedden lányaink az olimpiai bajnok hollandok legyőzésével rajtoltak az Eb-n, aztán mintha kétnaponta két évtizedet léptek volna vissza: csütörtökön simán kikaptak a spanyoloktól, szombaton pedig már attól retteghettek, hogy a németekkel szemben ugyanerre a sorsra jutnak, pedig őket korábban harminchétből harminchétszer verték. Ezúttal viszont a csoport harmadik helyét és a negyeddöntő elérését jelentő 10-10 is fogcsikorgatva, Kisteleki Dóra öt és Drávucz Rita négy góljának köszönhetően született meg. Ilyen vagy ehhez hasonló produkció ma az oroszok ellen csúfos végkifejletet sejtet, ha viszont sikerülne felidézni a múlt keddi tündökletes első három negyedet – 7-3 ide, a hollandokkal szemben! –, bármi előfordulhat. És a női szeszély akár erre is képes lehet.
A férfi szeszély még nem bevett szókapcsolat, de lassan ideje lesz bevezetni. Birosék ugyanis a macedónokkal is képesek voltak tegnap izgalmas, fordulatos meccset vívni. Az első negyed álmos 2-0-ja még belefért a papírformába, a másodikat azonban 4-2-re hozták a délszlávok, így félidőre 4-4-re egyenlítettek. A mieink emberhátrányos védekezése rendre kihagyott – a rivális első három fórját értékesítette –, majd a lövő hatékonyság ezt is alulmúlta, a harmadik szakaszban nem is esett gól. Hihetetlen, de így történt: 4-4-ről indult az utolsó felvonás. Ám ekkor végre Szivós, Varga Dániel és testvére, Dénes révén három magyar gól is beesett, hálónk pedig, csakúgy, mint az első és a harmadik negyedben, érintetlen maradt. Varga Dániel sokatmondóan jegyezte meg: „Ha nem nyertünk volna, mi lennénk az Eb balekjai.”
A csoportelsőség a négybe jutás mellett kvalifikációt jelent a jövő évi kínai vb-re is, de ennél rövid távon még kedvezőbb hír, hogy az Eb elődöntőjében az olasz–német párharc győztesével találkozik együttesünk, azaz mindhárom délszláv alakulat a másik ágra került.
Ezt az esélyt nem kihasználni szintén felérne némi balekséggel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.