Nyomoznak a lenti mérgezések miatt

Hírösszefoglaló
2010. 09. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálatot indított a rendőrség kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt a Lenti egyik iskolájából kórházba szállított diákok ügyében – tájékoztatta tegnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a távirati irodát. Salamon Róbert sajtószóvivő közölte: csütörtökön a mentőktől arról érkezett bejelentés, hogy Lentiben egy tanintézetben tömeges gyógyszermérgezést észleltek. A rendőrök megállapították, hogy a kórházba szállított tíz diák aznap egy eddig ismeretlen hatóanyagú gyógyszert fogyasztott, amelyet vélhetőleg gyümölcslében oldottak fel, s attól bódult állapotba kerültek. A helyszínen tizenhárom gyógyszert foglaltak le és intézkedtek a kórházba szállított gyerekek vér- és vizeletminta-vételéről. Az ügyben a lenti rendőrkapitányság indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – tette hozzá Salamon Róbert.
Csidei Irén, a megyei kórház főigazgatója elmondta: a tizenéves gyerekek közül senki sem volt veszélyben. Három diákot az intenzív osztályon tartottak megfigyelés alatt. A tanulókat jelenleg a gyermekosztályon ápolják, s ha nem jön közbe szövődmény, néhány napon belül elhagyhatják a kórházat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.