Nyomozók a Providentnél

Munkatársunktól
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte a nyomozást csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt augusztus 16-án a balmazújvárosi rendőrkapitányság a gyorskölcsönöket kínáló Provident Zrt. ellen. A nyomozás Mali Zoltán, Drávapiski polgármesterének a feljelentésére indult el. Az uzsorások elleni harcáról ismertté vált férfi beadványában a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által 2006-ban lefolytatott vizsgálatra és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség által végzett ellenőrzésre hivatkozott. Mint ismert, a hatóság tavaly több ezer esetben állapított meg jogsértést a Providentnél. A polgármester ismeretlen tettes ellen tett feljelentést azon személy ellen, akinek hivatali kötelezettsége lett volna 2006-ban a PSZÁF-határozatok végrehajtását felügyelnie. Emellett a feljelentés szerint a Provident vezetői a kölcsönügyletek olyan szerződéses formáit dolgozták ki és hajtatják végre az ügyintézőkkel, amelyek lehetővé teszik, hogy az ügyfél a kölcsönben szereplő teljes hiteldíjmutató összegén felüli befizetést legyen köteles megtenni a kölcsönt nyújtó cégnek. A Provident Zrt. kommunikációs főosztályvezetője a Magyar Nemzet megkeresésére korábban azt mondta, hogy a cég a PSZÁF 2006-os határozatában foglalt kötelezéseinek maradéktalanul eleget tett, mindezt az előírt határidőn belül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.