Orbán Viktor: Most jön a java!

Ránk gyújtották a házat, és most azt mondják, nem így kell oltani – Orbán Viktor miniszterelnök így jellemezte tegnap az Országgyűlésben a szocialisták jelenlegi politikáját, miután Mesterházy Attila MSZP-elnök éles kritikát fogalmazott meg a kabinettel szemben.

Munkatársunktól
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő előzőleg az elmúlt száz nap kormányzati politikáját értékelte. Mint mondta, sikerült lerakni egy új rendszer alapjait, és megérti, ha a régi rend hívei ennek nem örülnek. Mesterházy Attila számos dolgot hiányolt Orbán helyzetértékeléséből, amelyre a miniszterelnök annyit válaszolt: „Ez nem egy zenés szórakozóhely, ahol ön feladja a rendelést, mások meg teljesítik”.
A kormányfő beszédében kiemelte, hogy az elkövetkező három esztendőben évente annyi adósságot kell visszafizetni, mint amennyit nyugdíjakra és kétszer annyit, mint amennyit egészségügyre és az oktatási rendszerre költ az állam. Hozzátette, mindezért történelmi bűn terheli a korábbi kabinetet.
Orbán Viktor szólt a magánnyugdíjpénztárak esetleges államosításáról is. Emlékeztetett: Magyarország azt kezdeményezte, hogy a privát kasszákba történő, éves szinten 3-400 milliárd forintra rúgó állami befizetések ne kiadásként, így a hiány növelőjeként, hanem időbeli felhalmozásként jelenhessenek meg a büdzsében. Amennyiben Brüsszel erre nem bólint rá – folytatta Orbán –, úgy el kell gondolkozni a nyugdíjpénztárak sorsán, hiszen az elutasító uniós döntés eredményeképpen a jövő évre tervezett háromszázalékos hiánycél is veszélybe kerülhet.
A Lehet Más a Politika frakcióvezetője, Schiffer András az Orbán-kormány szociális érzékenységét hiányolta és járulékcsökkentést sürgetett, a Jobbik elnöke, Vona Gábor pedig arról beszélt az Országgyűlés plenáris tanácskozásán, hogy bíróság elé kell állítani az országot csőd közeli helyzetbe juttató embereket, mint például „Terry Black kedvenc politikusát, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt”.

Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.