Őrizetbe vették a triatlonos gyilkosát

Elfogták azt a férfit, aki vasárnap hajnalban agyonszúrt egy ecuadori triatlonost a fővárosban. A rendőrség szerint a gyilkos – aki korábban többször is elkövetett már erőszakos bűncselekményeket – nem ismerte áldozatát. A sportolót többször is megsebesítették, halálát azonban egy, a szívét ért szúrás okozta.

Győr Ágnes
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb mint 48 óra alatt megtalálták azt a 33 éves budapesti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az ecuadori triatlonversenyző meggyilkolásával – mondta Fülöp Valter alezredes, a budapesti rendőrfőkapitány-helyettes a tegnapi sajtótájékoztatón. Mint ismert, az ecuadori–új-zélandi kettős állampolgárságú sportolót Budapesten, a VI. kerületi Nagymező utcában ölték meg vasárnapra virradóra. A 48 éves férfit többször megszúrták, halálát egy, a szívét ért döfés okozta. Bár az áldozat még élt, amikor a mentők megérkeztek a helyszínre, beszélni már nem tudott és nem sokkal később a kórházban meghalt.
A rendőrség elmondása szerint az áldozat a tragédia előtt közvetlenül egy nővel kötött alkalmi ismeretséget, majd amikor ketten összeszólalkoztak az utcán, csatlakozott a vitához a nő férfiismerőse, B. József, aki addig a közelben várakozott. A veszekedés dulakodássá fajult és a gyanúsított egy késsel az ecuadori színekben versenyző triatlonistát többször megsebesítette, majd, a járdán fekvő, vérző férfit sorsára hagyva elmenekült a helyszínről. A gyilkos nem ismerte korábbról áldozatát, viszont a rendőrség előtt nem volt ismeretlen a feltételezett tettes. Különféle erőszakos bűncselekmények miatt már többször került a hatóságok látókörébe és el is ítélte a bíróság. Az említett ügyekről a rendőrség nem kívánt részleteket elárulni.
Az alezredes közölte, a feltételezett tettest – akit személyi és tárgyi bizonyítékok alapján gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével – hétfő este fogták el a Budapesten, Erzsébetvárosban; a rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatását. A gyanúsított tagadta bűnösségét. A nő szerepe egyelőre nem tisztázott. Őt tanúként hallgatta meg a rendőrség. Újságírói kérdésre válaszolva az alezredes elmondta, a térfigyelő kamerák felvételeit elemezték, de azokon sem az elkövető, sem a bűncselekmény nem volt látható. Az ecuadori színekben versenyző férfi a múlt heti budapesti triatlon-világbajnokságon 2003-as sorszámmal, az amatőrök sprinttávján indult el. A férfiak között összetettben a 298., a 45–49 év közötti férfiak között a 38. helyen végzett – olvasható az MTI jelentésében.
Az új-zélandi média arról írt, hogy az áldozat 15 éven át dolgozott tanárként a szigetországban, és több turisztikai vállalkozása is volt. Az elmúlt nyolc évben azonban elsősorban Európában és Latin-Amerikában utazgatott és nyelviskolákat hozott létre. Nővére a napokban érkezik Magyarországba, hogy, mihelyt a rendőrség engedélyezi, testvére maradványait elszállíttassa Új-Zélandra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.