Ötezer felett jár az OTP

Tegnap a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 369,63 pontos, 1,6 százalékos emelkedéssel egyhavi csúcson, 23 415,34 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 19,3 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike erősödött az előző záráshoz képest.

Munkatársunktól
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedvező volt a nemzetközi hangulat, és az optimizmus a magyar parketten is éreztette a hatását. Sőre Balázs, a BudaCash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője a távirati irodának adott napértékelőjében az OTP jó szereplésére hívta fel a figyelmet. A bankpapír ugyanis a napi maximumon zárt, ami Sőre Balázs szerint a jó nemzetközi hangulatnak köszönhető.
– Megfigyelhető, hogy ha a külföldi tőzsdék jól teljesítenek, arra az OTP reagál, amit követ a többi vezető részvény árfolyama is. Kiemelkedő forgalmat bonyolított a Mol is.
Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary kereskedési igazgatója azt emelte ki, hogy Lengyelországhoz képest a magyar parketten alacsony volt a forgalom. Az OTP kitörését a pénzügyi szektor korrekciójának ítéli a kereskedési igazgató. A szakember szerint múlt héten a befektetők az európai bankok kockázatától féltek a stressztesztekkel kapcsolatos kételyek miatt, most ennek bizalomvesztésnek a korrekciója zajlik a piacon. Az OTP-részvények ára 170 forinttal, 3,5 százalékkal, 5025 forintra nőtt, forgalmuk 10,1 milliárd forintot tett ki. Csáky Attila ugyanakkor figyelemre méltónak nevezte a Mol kiugróan magas, közel hétmilliárd forintos forgalmát. Az olajpapír 350 forinttal, 1,58 százalékkal, 22 500 forintra erősödött, 6,7 milliárd forintos forgalomban.
A Magyar Telekom árfolyama egy forinttal, 0,14 százalékkal, 693 forintra emelkedett, forgalma 406,7 millió forint volt. A Richter-papírok 460 forinttal, 0,98 százalékkal, 47 265 forintra erősödtek, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 70,7 millió forintos forgalom mellett 25 forinttal, 0,12 százalékkal, 20 725 forintra csökkent.
A forint erősödött tegnap. Lapzártánk idején az euróért 283,17, a svájci frankért 218,33 forintot adtak a nemzetközi kereskedésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.