Ötmillió eurós váltságdíjat kértek

2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordösszegű, ötmillió eurós váltságdíjat kértek elrablói egy vállalkozóért, a Savianóban élő Antonio Buglione szabadon bocsátásáért – adta hírül az Ansa. Az 54 éves férfit, aki testvérével együtt tulajdonosa egy Nápoly közeli biztonsági cégnek, vasárnap este, lakása elől, az autójából hurcolták el. A rendőrség szűkszavú az ügyben, az olasz lapok szerint ez is arra utal, hogy a maffia által elkövetett vendettáról, azaz vérbosszúról van szó.
A politika és a szervezett bűnözés között ingázó férfi múltja meglehetősen zavaros, állítólag többször is kapcsolatba került a camorrával, számos rendőrségi, illetve bírósági eljárás is indult ellene, a legutolsó az idén. Eddig mindig megúszta a büntetést, és újrakezdte a tevékenységét. Tizenhét évvel ezelőtt meglőtték, később több ízben is letartóztatták és zsarolással, csalással majd a camorrával való együttműködéssel vádolták. Egykori feltételezett bűntársai között volt Nápoly korábbi polgármestere, Campania régió egyik tanácsosa, és egy parlamenti képviselő, aki később öngyilkosságot követett el. Az egyik eljárásban azzal gyanúsították, hogy Carmine Alfieri, a helyi camorra vezére a maffia magánhadseregeként használja Buglione és a bátyja biztonsági cégét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.