Overdose elvesztette a veretlenségét

Munkatársunktól
2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenötödik versenyén elvesztette veretlenségét Overdose, a magyar csodaló, miután a győztestől mintegy öt testhosszal lemaradva a hetedik helyen ért célba tegnap a németországi Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.
Overdose nagyon feszült volt az 1200 méteres verseny rajtja előtt, nyolc percig tartott, mire nagy nehezen be tudták vezetni a rajtgépbe. Többször kitört, két lábra ágaskodott, lovasát háromszor is ledobta, s végül csak több ember segítségével lehetett a helyére betolni. Ha nem neves lóról van szó, valószínűleg nélküle indítják el a versenyt. Mindezek ellenére jól kezdett, ám talán eme közjáték miatt is a hajrában nem tudta tartani a lépést riválisaival, s hetedik lett. Lovasa, Christophe Soumillon megsérült, a még hátralévő futamát emiatt le is mondta.
Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán azt mondta a futam után, jobban örült volna, ha a lova nélkül indítják el a versenyt, mert szerinte „Dózi” a hercehurca miatt nem bírta a hajrát. Amiben lehet igazság, képzeljünk el egy négyszáz méteren futó atlétát, amint a rajt előtt tíz percen át ide-oda lökdösik.
Ugyanakkor az is tény, a baden-badeni Group 2-es besorolású versenyen sokkal erősebb volt a mezőny, mint a ló másik két idei viadalán, Pozsonyban és a Kincsem Parkban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.