Pálinkaverseny és népdalmaraton

Varga Klára
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén a közös éneklés Guinness-rekordjára készülő Aranypáva- nívódíjas Érpataki Asszonykórus nyitja a Zsindelyes-pálinkafesztivált. Ma kezdik a népdaléneklést a Zsindelyes-tanyán, majd az érpataki fesztiválszereplést követően föléneklik magukat Budapestre a SzeptemberFesztre.
A tanyán a program szeptember harmadikán a bérfőzetett pálinkák versenyével folytatódik. A szűkebb értelemben vett Zsindelyes-fesztivál idén a főzőversennyel és a Bürkös zenekarral indul a nagyszínpadon, az Érpataki Aszszonykórus dalcsokra után történelmi lovasbemutatókkal folytatódik a program. Az ebédet Pál István Szalonna és bandája köszönti, a Holdviola pedig még világosban énekli népdalparafrázisait. Fenyő Miklós rock and rollja még a pálinkarend bevonulása és az eredményhirdetés előtt rázza föl a közönséget. Fellép a Magna Cum Laude és az Edda is; a kézműves- programok mellett kulináris újdonságokkal és pálinkás kávékülönlegességekkel is várják a látogatókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.