Papp László emlékére a Hajdúságban

Munkatársunktól
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan hét éve, 2003 októberében hunyt el a magyar ökölvívás bálványa, a háromszoros olimpiai, amatőr és profi Európa-bajnok Papp László; két és fél éve működik Hajdúszoboszlón a nevét viselő bokszakadémia. E két tény kapcsolódik össze úgy, hogy Hajdúszoboszlón rendezik meg az akadémia ügyvezetője, Szántó József tevékeny részvételével az első Papp László nemzetközi emlékversenyt.
Hogy miért csak most, az jó kérdés. A legenda fia, ifjabb Papp László elmondása szerint korábban próbálkozott már összehozni édesapja emlékét ápolva egy rangos eseményt, de rendre falakba ütközött. Így kapóra jött neki a Debrecenhez közeli fürdőváros aktivitása, amely korábban magyar–angol válogatott csapattalálkozó, diákolimpia vagy ifjúsági országos bajnokság rendezésében mutatkozott meg. S most egy hat nemzet (magyar, német, horvát, bolgár, román, szlovák) negyven bokszolóját vonzó felnőtt nemzetközi viadaléban, amelyen világpremierre kerül sor, most először zajlanak a küzdelmek a tíz új súlycsoportban. Az előzetes hírek szerint honfitársaink közül a válogatott krémje, így az idei moszkvai Európa-bajnok Bacskai Balázs is bokszol majd a helyi strandfürdő egyik leeresztett medencéjében felállított ringben pénteken és szombaton délután, tisztelegve Papp László emléke előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.