Pécsi vízműcég engedélyét vonták be

Bóka Máté Ciprián
2010. 09. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevonták a Pécs melletti Pellérden található szennyvíztelepen a víziszap kezelését végző cég, a Délkomp Kft. engedélyét. A Pécsi Vízmű Zrt. közvetett tulajdonában lévő vállalat hónapok óta vitában áll az új pécsi vízszolgáltatóval, a Tettye Forrásház Zrt.-vel. Mindeközben 35 ezer tonna szennyvíziszap halmozódott fel.
A Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség augusztus végén vonta be a Délkomp Kft. hulladékkezelési engedélyét. A regionális zöldhatóság igazgatója, Laki Ferenc szerint erre azt követően került sor, hogy a telepről a kft. elszállította berendezéseit, számítógépes rendszerét, így a tevékenységhez nincsenek meg a szükséges feltételek. A céget felszólították a szennyvíziszap elszállítására, ellenkező esetben megbírságolják vagy mással végeztethetik el a munkát, aminek költségét viszont a Délkompra terhelik.
Az említett cég feladata volt a szennyvíziszap kezelése, komposztálása, s e munkát a Pécsi Vízmű Zrt.-vel kötött, majd a Tettye Forrásház Zrt. által „megörökölt” szerződés alapján végezte, de a kontraktus tavasszal lejárt. A kft. a Forrásház Zrt.-től 30 milliót követelt, amit nem fizetettek ki, mert szerintük a társaság nem végezte el a munkáját. A Forrásház a pénzt elkülönítette, így ha a zöldhatóság mással végezteti el a feladatot, akkor ez rendelkezésre áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.