Piaci támadás Magyarország és a forint ellen

Érdemes Magyarország ellen spekulálni, vélik külföldön piaci elemzések és előrejelzések. Nagy kaszálásra készül a forint gyengülésére számítva a nemzetközi befektetők egy része.

Munkatársunktól
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piaci előrejelzések szerint a forint tovább gyengül majd a svájci frankkal szemben, így az erre a forgatókönyvre játszóknak szép nyereséget hozhat a magyar fizetőeszköz gyengélkedése. Az elemzések egy része kifejezetten ajánlja a befektetőknek a forintgyengülés meglovagolását, mivel ez gyorsan elérhető, könnyű és jó keresetet jelent. Nem beszélve arról, hogy minél többen „fogadnak” arra, hogy tovább drágul a frank a forinttal szemben, annál több befektetőnek áll érdekében a hazai deviza gyengülése. Bari Csaba, a Buda-Cash devizakereskedője szerint az alpesi fizetőeszköz drágulásának az is oka, hogy a frank egy úgynevezett menedékdeviza. Amint bizonytalanná válik a piaci hangulat, a befektetők megválnak a rizikósabbnak vélt fizetőeszközöktől, és a jól bevált svájci frankhoz menekülnek.
Tegnap a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette, hogy nincs alapja a magyar gazdasági helyzettel kapcsolatos piaci hisztériának. Az IMF szóvivője közölte: Magyarország nem kért időpontot a hitelmegállapodással kapcsolatos tárgyalások újrakezdésére. Ez egybevág azzal, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán cáfolta a hírt, hogy hitelmegállapodásra törekedne ősszel a valutaalappal.
Részletek a 12. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.