Pite, rap, bikicsunáj

Torkos Matild
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Almás pite a sajtónak, rap, bikicsunáj és sztriptízshow a választóknak – így fest a szocialisták új kommunikációja. Nem csoda, hogy Budai Bernadett is lelécelt a szegfűs párt frontvonalától. Az új stílushoz új ember kell a kipróbált Török Zsolt mellé. Meg is találták egy casting segítségével Kormos Kata, az ATV volt betelefonálós kvízműsorvezetője személyében.
„Itt van egy csaj, akinek fekete a haja, ha feljön hozzám, abból nem lesz baja” – szólt a rap a minap a szocialisták kampánynyitóján Salgótarjánban. Ahol a szocialista szépkorú szavazókat Mesterházy Attila pártelnök Michael Jacksont megidéző tánclépésekkel igyekezett elkápráztatni. A kampányesemény fénypontja mégsem ez volt, hanem inkább az, amikor a szocialista képviselőjelöltek a pártelnökkel együtt igyekeztek elénekelni a „bikicsunájt”. Hát, tán jobb lett volna, ha inkább szavalják.
A bikicsunájjal mindazonáltal megalapozott hangulatban Mesteházy, miután szónokolt kicsit az összetartozásról, elvtársazott egy jóízűt – ez kommancsoknál valahogy mindig bejön –, ekézett egyet az Orbán-kormány első száz napján, elmulasztott lehetőségeket, be nem váltott ígéreteket emlegetett, így, ilyen sommásan. Nehogy a részletekkel megzavarja a hallgatóság elkötelezettségét. Ezután a szocik polgármesterjelöltje, Dóra Ottó olyanokat mondott, hogy „munkaképes polgártársaink (sic!) ellenszolgáltatás nélkül ne kaphassanak támogatást”. Huh, mintha egy jobbikost hallanánk.
A maradék szocialista szavazók talán még most is emésztik az új pártszóvivők – Kormos Kata és Török Zsolt – frappáns színrelépését az almás pitével. Amit „becsszóra” saját kezűleg sütöttek. A szocialisták újdonsült kommunikációs stratégiájához, úgy tűnik, a politológus Budai túlképzettnek bizonyult, egy betelefonálós kvízműsorvezetőre cserélték. Az új szoci kommunikációhoz szemérmetlen rábeszélős stílusra van szükség, ha meg akarják tartani a bikicsunájra fogékony híveiket.
– Ne tétovázzon, hívjon most! – győzködte a nézőket Kormos Kata egy maréknyi tízezres belengetésével nyomatékosítva, hogy azután a rábeszélt szerencsést, a játékba besorsolt kuncsaftot azzal lombozza le: „most nem nyert, de próbálkozzon újra.” Egyébként a kuncsaft nemcsak, hogy nem nyert, de vesztett is, tetemes emelt díjas telefonszámlát csinált magának. Tényleg már csak ilyen direkt rábeszélő módszerekkel akarják nyugdíjas szavazóikat a szocik? „Bikicsunáj, náj, náj, náj, fel-fel, te pitére éhes proletár”?
A szóvivőségre készülődő Török egyik castingfeladata lehetett, hogy zavarja meg Budai Gyula sajtótájékoztatóját. Tényleg sikerült kihoznia a sodrából a Fidesz kommunikációs stábját, Törököt gorillákkal vezettették el a helyszínről.
És ezzel ki is érdemelte „az MSZP új pitbullterrierje” titulust.
Mesterházy még hálát is rebegett új embereinek azért, „hogy eddigi munkájukat otthagyva elszegődtek pártszóvivőnek, még akkor is, amikor ennyire népszerűtlen a párt”.
Az, hogy Török is hozzájárult az MSZP lejáratódásához, talán fel sem tűnt a pártelnöknek.
Pedig emlékezetes volt ama kijelentése, hogy „Szász Károllyal és a vele hasonlókkal szemben úgy kellene eljárni, hogy vagyonelkobzás, és onnantól kezdve tárgyalunk, hogy meddig fog a börtönben ülni”.
Vajon akkor is érvényes a Török-féle recept, ha Szász nevét – az egyenlő bánásmód jegyében – Gyurcsányra cseréljük?
Török szóvivői posztra emelésével a szocialistáknak mintha ez lenne az üzenetük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.