Polgármesteri búcsú Újpesttől

2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előbbre lépett Újpest az elmúlt húsz év után – mondta lapunknak Derce Tamás polgármester, aki ötszöri megválasztása után idén már nem pályázik Budapest IV. kerületének vezetésére. Szerinte Wintermantel Zsolt, a Fidesz és az Újpestért Egyesület közös jelöltje alkalmas arra, hogy folytassa azt a közös munkát, amelyhez 1990-ben hozzálátott a hivatali dolgozókkal, kollégákkal, politikustársakkal együtt. – A legfontosabb, hogy sikerült újjáéleszteni a kommunizmus, a tanácsrendszer idején elfojtott lokálpatriotizmust. Enélkül igazi, őszinte hazaszeretet sem lehet. Ma minden újpesti diák fakultatív tanórákon ismerheti meg Újpest, az egykori város történetét – emelte ki Derce Tamás, aki még a nyári városnapokon elköszönt az itt élő emberektől. A polgármester szerint sok minden változott, új házak épültek, régiek újultak meg, az infrastruktúra százszázalékosan kiépült. Két fő probléma megoldatlan maradt: a százezres lélekszámú kerület megfelelő szintű egészségügyi ellátása és közösségi közlekedése, elsősorban a Káposztásmegyerig ígért, de tovább nem épített hármas metró hiánya. – A főváros és részben Újpest is áldozata volt az ország – legsötétebb időszakai közé sorolható – elmúlt nyolc évének. A MSZP-s kormányok gazdasági pusztítása mellett különösen az a szellemi, lelki rombolás hagyott mély nyomokat szinte mindenütt, amelyet a liberalizmus nevében az SZDSZ vitt véghez. Az újpestieknek nyugodt szívvel ajánlom utódomul Wintermantel Zsoltot, a Demszky-érát lezáró budapestieknek pedig Tarlós Istvánt – emelte ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.