Pótszék

Pethő Tibor
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aranykulcsocska
Móricz Zsigmond Színház – Burattino Bábszínház. Szerző: Alekszej Tolsztoj. Zeneszerző: Kazár Pál. Rendező: Hargitai Iván. Bemutató: szeptember 11.
A kis fabábocska, Burattinó eredetileg Pinocchio történetében kezdte pályafutását, s az imposztor, hazudós kölökkel együtt került át az ifjabbik Tolsztoj művébe. Az előadás sok zenével várja nem csak a gyerekeket.

A tiszta méz
József Attila Színház. Író: Szálinger Balázs. Rendező: Horváth Csaba. Bemutató: szeptember 11.
A színdarabot valóban megtörtént, megdöbbentő esemény ihlette. Pennsylvania államban 1866-ban alapítottak egy várost, Centráliát. Az időközben összegyűlt szemetet a tűzoltókkal gyújtatták fel. A szén belobbant, a környékbeli szénbánya azóta ég. 1984-ben elköltöztették a lakókat, néhányan mégis a maradást választották.

Denti
Gödör Klub. Rendező: Piergiorgio Milano. Bemutató: szeptember 11.
Fogakat jelent az olasz denti magyarul. A darab a féltékenység, a szerelem és vágy hiányát gyógyítva enged szabad teret a mozgásnak. Utazás a fizikai érzékelésen és emlékeken keresztül.

India kulturális tükre
Fészek Művészklub. Bemutató: szeptember 13.
A Pandzsábból érkező, 1991-ben alakult indiai népi együttes többek között eredeti hangszerekkel kísért aratási táncot, énekes lánytáncot, dobos körüli táncot mutat be közönségének. A kígyóbűvölést követően mitikus népdalokat adnak elő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.