Pótszék

Pethő Tibor
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemsenkilény
Orlai Produkciós Iroda. Alkotó: Börcsök Enikő, Gyulay Eszter, Gibárti Tibor, Rostás Zoltán, Tóth József. Előadó: Börcsök Enikő. Bemutató: szeptember 2.
Az autistákat furcsa, a kívülálló számára vékonynak, de áthatolhatatlannak tűnő fal választja el a külvilágtól. Minden helyzetben érzik, mit kellene tenniük, lényük őszintesége mégis ellenáll ennek, és másképp cselekszenek. Tele a szívük szeretettel, minden mondatuk hatalmas felkiáltójel.

Piaf
Uránia Nemzeti Filmszínház (Beer-Sheva Színház). Író: Pam Jems. Rendező: Eli Bijaoui. Bemutató: szeptember 1.
A francia énekesnő drasztikusan fogalmazva gyakorlatilag a szemétdombról hódította meg a nagyvilágot. A szegény sorsú lányból legendás énekesnő lett: a darabot Piaf gyönyörű dalai szövik át az izraeli színház előadásában.

Törmelékek
Szputnyik Hajózási Társaság – Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor. Rendező: Bodó Viktor, Czukor Balázs, Dömötör András, Kárpáti István. Bemutató: szeptember 1.
Új színházi formát dolgoz ki a Szputnyik Hajózási Társaság négy rendező segítségével. A kísérletben a MU Színház összes helyiségét használni fogják, olyan színházi interakcióra törekedve, amely a közönséget nem hozza kényelmetlen helyzetbe. A nézőket mégis állandó aktív jelenlétre, partnerségre készteti a rendezés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.