Pribojszki új lemeze

Klementisz Réka
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este nyolctól a Gödör klubban mutatja be új lemezének anyagát a világ legjobbjai között számon tartott szájharmonikás, Pribojszki Mátyás, aki tavaly már zsűritagként kapott meghívást a négyévente megrendezett trossingeni szájharmonika- világbajnokságra, Németországba. A Boogie on the ship című korong eleve nem konzervanyag – a közel ötvenperces lemez mind a kilenc felvételét élőben rögzítették –, fogyasztása kifejezetten klubokban javasolt, már csak a látványért is, ahogy Pribojszki koncert közben egyre fokozódó szerelembe esik a saját hangszerével.
A szájharmonika a legintimebb hangszer – vallja a hazai bluesélet egyik motorja, aki minden egyes fogást autodidakta módon tanult meg. A lemezen szerepelnek régi szerzemények, új köntösbe öltöztetett tradicionális bluesnóták és igazi boogie-woogie és rock n’roll dallamok is. A címadó dal friss, Pribojszki csapa viszont a régi; Kepes Róbert basszusgitáron, Kovács Erik zongorán, Szász Ferenc gitáron játszik, Molnár Dániel pedig dobol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.