Rátóti az igazgató Kaposváron

Az öt pályázó közül Rátóti Zoltán kapott bizalmat a szakmai bizottságtól és a kaposvári közgyűléstől a Csiky Gergely Színház – Schwajda György halála miatt megüresedett – ügyvezető igazgatói tisztségének betöltésére. Az egy híján százéves teátrum kilencedik direktora a tegnap tartott társulati ülésen kijelentette: teher, de lelkesítő felhatalmazás számára a színházvezetői kinevezés. Az új évad kiemelkedő eseményének ígérkezik Csiky Gergely A nagymama című színművének bemutatója, amelyben a volt kaposvári Molnár Piroskának, Koltai Róbertnek és Spindler Bélának is tapsolhatunk.

2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember elsejétől Rátóti Zoltán a Csiky Gergey Színház igazgatója, a szakmai bizottság javaslata alapján így döntött a város közgyűlése – közölte tegnap az ötvenötödik évadját kezdő teátrum társulati ülésén Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Majd a kissé megilletődött új igazgató elsőként arról beszélt, hogy különleges dolog történt, mivel a pályázatát minősítő szakmai bizottság és a város köztestülete is egyhangúlag döntött a kinevezéséről.
– Teher, de lelkesítő ez a felhatalmazás. A színházvezetői tisztségekért folyó csatározások után ember legyen a talpán, aki helyt tud állni – mondta Rátóti, majd arra emlékeztetett, hogy ő a „kaposvári színházban lett színész, itt tanult meg próbálni”. A közeljövőről szólva csak annyit mondott, hogy az évad második felében két új stúdiószínházi bemutatót tervez.
A társulati ülés előtt lapunknak arról beszélt, hogy az elkövetkező hónapokban nagy küzdelme lesz az idővel, mert a nemzeti színházbeli szerepei és az önálló estjei mellett újraindul a harminchat lelkes Magyarföld polgármesteri tisztségéért. – A rádió sajnos már évek óta kiesett az életemből, és a televízióban is véget ért az Életképek-sorozat. A jövőben minél több időt szeretnék Kaposvárott tölteni – mondta lapunknak Rátóti Zoltán.
Az Operaház és a Budapesti Operettszínház vendégművészei, köztük a Liszt-díjas Kolonits Klára közreműködésével mutatja be a színház Huszka Jenő Erzsébet című daljátékát, majd Szikora János rendezésében láthatjuk Csiky Gergely finom humorban és fordulatokban gazdag darabját, A nagymamát, amelyben Molnár Piroskát, Koltai Róbertet és Spindler Bélát is láthatjuk majd. Mohácsi János állítja színpadra Molnár Ferenc Játék a kastélyban című színművét Michael Frayn–Hamvai Kornél Szigligetjét Babarczy László, a La Mancha lovagját pedig Keszég László rendezi. Az öt bérletes előadás mellett műsoron marad még más darabok mellett az Oidipusz király és Andersen–Litvai Nelli nagy sikerű gyerekdarabja, A kis hableány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.