Rejtélyes halállista a Facebookon

Hírösszefoglaló
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három diákot öltek meg az elmúlt tíz napban a columbiai Puerto Asis városában. Az áldozatok nevét utóbb megtalálták azon a 69 nevet tartalmazó halállistán, amelyet ismeretlen összeállítója a Facebookon tett közzé – adta hírül a CNN. A névsorban szereplő fiataloknak a figyelmeztetés szerint három napon belül el kell hagyniuk a várost, különben végeznek velük. A rendőrség kezdetben azt hitte, rossz tréfáról van szó. Ám a listán feltüntetett fiúk közül kettőt motorozás közben agyonlőttek, majd öt nappal később újabb kettőt ért támadás, az egyik áldozat meghalt, a másik súlyosan megsérült. Amikor a Facebookon felbukkant egy újabb lista, ezúttal 31 nő nevével, a rendőrség internetes szakértőket is foglalkoztató nyomozó csoportot hozott létre, s jutalmat ajánlott fel annak, aki az ügy felderítéséhez szükséges információkkal szolgál.
Puerto Asisban eluralkodott a pánik, sok szülő már elvitte onnan gyermekét. Feltételezik, hogy drogkartellek vagy a prostitúciót irányító bűnszervezetek állhatnak a háttérben, de nem tartják kizártnak, hogy a dél-amerikai ország marxista gerilláit tömörítő fegyveres csoport érdekelt a zavarkeltésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.