Rendőröket vettek őrizetbe Zemplénben

Bűnszövetségben üzletszerűen elkövetett vesztegetés, hivatali kötelességszegés miatt hét rendőrt vett őrizetbe hétfőn a Miskolci Nyomozó Ügyészség.

Tolcsvai L. László
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanú szerint az ellenőrzéseknél megállították a külföldi gépkocsikat, és a vélt vagy valós szabályszegések elnézéséért pénzt fogadtak el a sofőröktől. A gyanúsítottak szolgálat után elosztották egymás közt a bevételt. Az előzmények ismeretében a tolcsvai benzinkút közelében egy szlovák kamionsofőrtől kértünk információkat, ő azonban válasz helyett száz eurót akart átadni lapunk munkatársának. Az autót látván arra gondolt, hogy civil ruhás rendőrrel tárgyal. Amikor kiderült, hogy a vesztegetésről szeretnénk érdeklődni, elmondta: szlovák és lengyel kollégái már hozzászoktak a kenőpénz kifizetéséhez. Úgy tudjuk, a rendőri bánásmód miatt a külföldi kamionosok tettek panaszt.
Bővebben a 17. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.