Rossz a Városmajor közbiztonsága

Olvasónktól
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvastam Jávor Benedek és az LMP a Városmajor tervezett bekerítésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatójáról, amelyhez a következőket szeretném hozzáfűzni. Jávor úr, ön, aki Budapest főpolgármester-jelöltje és párttársa, aki a XII. kerület polgármestere kíván lenni, vagy nem ismerik a Városmajor problémáit, vagy tudatosan ferdítenek, csúsztatnak.
Magam születésem óta lakom közvetlenül a Városmajor mellett, négy gyermekemmel voltam rendszeres látogatója a játszótérnek és a mai napig a parknak, tehát azt gondolom, joggal mondhatom, ismerem az itteni gondokat.
Tudom, hogy a kerület nem kevés pénzt áldoz a XII. kerületi rendőrkapitánysággal közösen működtetett járőrszolgálatra, a rendőrök a Hegyvidéken, sokszor éppen a Majorban tartanak terepszemlét. Az is tény, hogy mivel a főváros nem hajlandó a Majornak még a kezelési jogáról sem lemondani a Hegyvidék javára, eddig bármilyen beruházást tervezett a kerületi önkormányzat, az mind elbukott a főváros jóváhagyása hiányában (ezért nincs módja például parkőröket alkalmazni, hiszen a park nem kerületi tulajdon), most azonban végre a főváros vállalná a park bekerítésének költségét mindannyiunk biztonsága érdekében.
Sajtótájékoztatójukon önök valótlanul állították, hogy a bűnügyi krónikákban nem olvashattunk a Városmajorban elkövetett bűncselekményekről. A kerület előző rendőrkapitánya rendszeresen beszámolt a kerületi tévében, újságban és honlapokon az esetekről, valamint tájékoztatóra invitálta a városmajori iskolák szülőit, és elmesélt több olyan esetet, amelyekből közösen vontuk le azt a következtetést, hogy gyerekeink egyedül semmiképpen, de még kettesével se járjanak keresztül a Majoron. Néhány évvel ezelőtt történt, hogy egy Down-kóros hölgyet a parkban megerőszakoltak, összevertek. A kórházban belehalt sérüléseibe. Két éve egy vasárnap délután egy idős nénit raboltak ki, vertek össze, ő is belehalt sérüléseibe. Egy éve fiamat állította meg három suhanc, és mindenét elvették. A városmajori iskoláknak nemcsak diákjait rabolták ki többször, hanem egy pedagógust is. A fentiek csak töredékei az itt megtörtént bűneseteknek. Ám véleményem szerint már ennyi is elég ahhoz, hogy cáfoljam az önök hamis állítását, miszerint „a Városmajor közbiztonsága nem rossz”.
Viszonyítgatni persze lehet a budapesti adatokhoz, azonban nekünk, akik gyermekeinkkel itt éljük mindennapjainkat, egy eset is sok a fent leírtak közül. Az ügyről megjelent egyik cikkben olvastam, hogy önök szerint a hajléktalanok olyan részen szoktak aludni, amelyet nem érint a körbekerítés. Ez sem igaz! A hajléktalanok ugyanis a Városmajor szinte minden pontján szoktak enni, inni, aludni és különböző, többek között szexuális szükségleteiket is kielégíteni. Hogy a Majorban jó lenne nyilvános vécé, pelenkázó, több ivókút? Természetesen. Csakhogy egy őrizetlen parkban a vécésnénit – ha lenne – néhány forintjáért terrorizálnák a hajléktalanok, akik nem röstellik a városmajori templom plébánosát és a templomi dolgozókat is megfenyegetni, ha nem adnak nekik pénzt. Így aztán előbb-utóbb nem lenne vécésnéni. Lenne viszont egy mocskos csövestanya a vécéből, amit pillanatokon belül szétszednének a lumpenek, és mindent, ami mozdítható benne, elvinnének.
Véleményem szerint amíg a park nincs bekerítve, és nincs kiépítve a szükséges térfigyelő rendszer, a parkot és a benne tartózkodókat nem tudják megvédeni az atrocitásoktól, addig pedig minden beruházás felesleges pénzkidobás.
Befejezésül pedig hivatkoznék önökre: lehet más a politika. Itt az ideje, hogy ezt valóban megmutassák! Tudassák velünk, helyi választópolgárokkal új ötleteiket, elképzeléseiket, hogy önök mit tennének másképp, és ne valótlan állításokkal próbálják megtévesztett emberek szavazatait megnyerni.
Jáky Ildikó
Budapest

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.