Röviden

MN
2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látogatói rekord a SZIN-en
A szombati eső ellenére látogatói rekorddal zárult a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN): a hazai fesztiválszezon hagyományos zárórendezvényének négy napja alatt 71 ezren szórakoztak az Újszegedi Partfürdőn. A változatos programok közül a Csík zenekar és Presser Gábor koncertje, a Europe és a Quimby fellépése, valamint a Scooter, a Sugababes és Chicane produkciója is kiemelkedő számú érdeklődőt vonzott. (MTI)

Horváth András az év főépítésze
Horváth András, Paks főépítésze lett idén Az év főépítésze, Jeney Lajos építészmérnök, Hajdúnánás és Mezőhegyes főépítésze pedig főépítészi életműdíjat vehetett át csütörtökön Pakson, a XV. Országos Főépítészi Konferencián. A Pár-beszéd, avagy a kreativitás ereje című tanácskozás témája a kulturális alapú városfejlesztés volt. Phillip Frigyes, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke hangsúlyozta: a jövőre nézve kivezető utat jelenthet, ha a kultúra megfelelő módon jelen van egy településen, és az önkormányzati vezetők ezt beépítik a település jövőképébe. (MTI)

Pécsett a Gyugyi-gyűjtemény
Szeptember elsejétől láthatja a nagyközönség Pécsett Gyugyi László, az Amerikai Egyesült Államokban élő műgyűjtő Zsolnay porcelánokból álló páratlan gyűjteményét. A Zsolnay aranykora című kiállításon megtekinthető gyűjtemény az Európa kulturális fővárosa program alkalmából lel otthonra a baranyai megyeszékhelyen, a Zsolnay kulturális negyedben, egy kifejezetten erre a célra átalakított szecessziós épületben, az egykori Sikorski-villában. (MTI)

Korniss fotográfiái Tihanyban
Korzenszky Richárd bencés perjel és Sára Sándor filmrendező nyitotta meg szombat délután Korniss Péter fotóművész Kötődés 1967–2008 című kiállítását a tihanyi bencés apátság galériájában.
A tárlat október 31-ig látogatható. (T. G.)

Munkatársunk Kittenberger-díjas
A Nagybörzsönyben megrendezett VII. magyar–szlovák vadásznapon szombaton átadták az idei Kittenberger Kálmán-sajtódíjakat. Az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet által a magyar vadászat népszerűsítése érdekében végzett tevékenységért adományozott elismerést Kelemen István, a Hír TV munkatársa, Balogh István, Szegedi László és Somody Zsuzsanna, a Veszprém TV munkatársai mellett Az öklön ülő madár kötelez című írásával rovatunk szerzője, Klementisz Réka érdemelte ki. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.