Röviden

MN
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görög műtárgyakat adunk vissza
Magyarország különleges gesztusként visszajuttat Görögországnak 28, a Szépművészeti Múzeumban őrzött ógörög műtárgyat – többek között erről tárgyalt a Görögországba bemutatkozó látogatásra érkezett Halász János, aki reméli, ez a gesztus példaként szolgál más országoknak is. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára Szalonikiben a kulturális kapcsolatok erősítéséről tárgyalt. (MTI)

Újra fölcsendült a magyar dal
Budapest mellett tíz vidéki településen összesen 33 színpadon tartották meg tegnap a magyar dal napját. Egerben, a magyar dal fővárosában hét helyszínen több mint harminc előadó lépett fel, köztük az esemény megálmodója, Presser Gábor és barátai. Vidéken Győr, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Debrecen, Szentendre, Salgótarján és Zalaegerszeg is bekapcsolódott a programba, amelyben ismert művészek, helyi előadók és fiatal tehetségek is felléphettek. A magyar dal napjához számos rádió is csatlakozott. (MN)

Emlékműavatás Zalaváron
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, Szalai Annamária avatta fel szombaton Zalaváron a Makovecz Imre által tervezett millenniumi emlékművet, amely Zala megye első írásos említésének ezredik évfordulója előtt tiszteleg. Az esemény a Szent Adorján családi naphoz kötődött. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.