Röviden

MTI
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb olajbaleset a Mexikói-öbölben
A Deepwater Horizon környezeti katasztrófát okozó áprilisi balesete után újabb tengeri olajfúró torony robbant fel tegnap a Mexikói-öbölben. A CNN beszámolója szerint a Mariner Rig Energy vállalat tulajdonában lévő kitermelőplatformon dolgozó tizenhárom ember közül egy súlyosan megsérült, de valamennyiüket kórházba szállították. Nagyobb szennyezéstől nem kell tartani, mert a Vermilion fúrótoronyban a robbanás idején nem folyt kitermelés. (Sz. K.)

Moszad-ügynök volt Wiesenthal?
A „nácivadászként” ismert néhai Simon Wiesenthal az izraeli titkosszolgálat, a Moszad ügynöke volt – állítja egy izraeli történész, Tom Szegev most megjelent könyvében. A Wiesenthal – élete és legendái című kötet szerzője azt írja, hogy a holokauszt-túlélő már a Moszad megalakulása előtt együttműködött az izraeli titkosszolgálatokkal, a hatvanas években pedig információkkal szolgált a neonácikról. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.