Röviden

MTI
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyakó el
Havas
A nyolc év után távozó Nyakó István (MSZP) szerint a szóvivőnek „bátornak kell lennie, nem hülyének”. Újabb, tán utolsó kincs a nyelv mesterétől.

Hegymászóink a tibeti határon
A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat csapata tegnap a tibeti határon éjszakázott. A Kollár Lajos vezette csoport szeptember 12-én érkezik meg a 4910 méteren fekvő alaptáborba, ahonnan később megkísérlik a feljutást a Cso-Oju 8201 méteres csúcsára. A csapat tagja a lábamputáción átesett Erőss Zsolt is, akit nyolc hónapja ért baleset a Magas-Tátrában. (MTI)

Végzetes áramütés
Áramütés ért szerda éjszaka egy négyéves kislányt a Zala megyei Pusztaszentlászlón. A mentők a helyszínen megkísérelték a gyermek újraélesztését, de nem jártak sikerrel. A rendőrök megállapították, hogy a kicsit fürdetés közben érte a végzetes baleset. Ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult nyomozás. (MTI)

Tájfun pusztított a Koreai-félszigeten
Legkevesebb három ember meghalt, és sokan megsérültek tegnap Dél-Koreában, amikor lecsapott a Kompaszu tájfun. A természeti csapás Észak-Koreát is elérte, de onnan nem érkeztek hírek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.