Röviden

MTI
2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növekedést jósol a gazdaságkutató
Az idén a magyar gazdaság növekedése az export dinamikus emelkedése és a belföldi kereslet legfeljebb év végén remélhető javulása következtében egy százalék körül lesz a GKI Gazdaságkutató Zrt. és az Erste Bank előrejelzése szerint. Az euró átlagos árfolyama az első féléves 270 forint közeléből a második fél évben 280 forint fölé nő, így éves átlagban 277 forint körüli árfolyam kialakulása valószínűsíthető. (MTI)

Elbocsátások jönnek Csehországban
A kormány által meghirdetett költségcsökkentés jegyében Csehországban legalább öt százalékkal mérséklik az állami alkalmazottak számát – közölte a kormányfő vasárnap. Petr Necas a Prima TV-nek adott nyilatkozatában úgy pontosított, hogy ötnyolc százalék között lesz az állam által fizetett alkalmazottak létszámcsökkentése. (MTI)

Újabb kölcsönt kér a MÁV
Két, összesen 5,3 milliárd forintos folyószámlahitel-keret megújítására írt ki közbeszerzési pályázatot a Magyar Államvasutak – derül ki a közbeszerzési értesítőből. A kiírás szerint két bankot választana a MÁV, az 5,3 milliárd forintot egy 2 milliárd és egy 3,3 milliárd forintos csomagban hirdette meg. A cégcsoportnak 2010. június 30-án 15,5 milliárd forint rövid lejáratú (egy éven belül visszafizetendő) hitele volt, míg a hosszú lejáratú hitelek állománya elérte a 215,5 milliárd forintot. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.