Röviden

MTI
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanácskozás a hírszerzésnél
Pető Tibor, az Információs Hivatal főigazgatója szerint a hivatal kész és képes a megnövekedett kormányzati feladatoknak megfelelni, s hatékony választ adni a hírszerzés előtt álló kihívásokra – közölte a Külügyminisztérium sajtóosztálya. A tárca közleményben tájékoztatott az Információs Hivatal szerdán és csütörtökön tartott értekezletéről, amely során a Nemzeti együttműködés programjából fakadó, a hírszerzés előtt álló feladatokat tekintették át. A tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök a kormányzat terveit, Martonyi János külügyminiszter, egyben az Információs Hivatalt felügyelő miniszter a kormány külpolitikai prioritásait vázolta fel. (MTI)

Új rendőri vezetők
A belügyminiszter szeptember 1-jei hatállyal a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatójának Török Zoltánt, a Készenléti Rendőrség parancsnokának pedig Balogh Jánost nevezte ki az országos rendőrfőkapitány javaslatára. Szintén szerdai nappal a belügyminiszter viszszavonta a Nógrád és a Veszprém megyei rendőrfőkapitány megbízatását. Előbbi, Szabó Jenő ezután a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálat vezetője lesz, a rendőr-főkapitányi poszton Némedi Gábor váltotta. A volt Veszprém
megyei rendőr-főkapitány, Bolcsik Zoltán feladata miniszteri biztosként a Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozása lesz – tudatta az ORFK. (MTI)

Felmentések a Kehinél
Felmentette a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnökhelyettesi tisztségéből augusztus 31-i hatállyal Hegedűsné Dani Erikát, Bártfainé Danszky Sárát és Eperjesi Anitát a közigazgatási és igazságügyi miniszter. A kormányfő június 11-i hatállyal Gaál Szabolcs Barnát – a XII. kerület korábbi jegyzőjét – nevezte ki a Kehi elnökévé. (MTI)

Feltörték Papcsák autóját
Lopás miatt nyomoz a fővárosi XIV. kerületi rendőrkapitányság Papcsák Ferenc fideszes politikus autófeltörésének ügyében. Illés Hilda, a BRFK helyettes szóvivője elmondta: ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást. A Fidesz kerületi szervezete kedden tudatta, hogy feltörték Papcsák Ferenc kormánybiztos, zuglói polgármesterjelölt autóját, és eltulajdonították személyi okmányait, pénztárcáját és mobiltelefonját. Papcsák azelőtt néhány órával adta le a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlószelvényeit. (MTI)

300 ezerre emelnék a pedagógusbéreket
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint az infláció felett tízszázalékos béremelésre van szükség minden évben a ciklus végéig. Galló Istvánné, a PSZ elnöke tegnapi tájékoztatóján, a pedagógus életpályamodell kialakításához tíz pontban öszszegzett javaslataikat ismertetve kiemelte: szeretnék, ha a pedagógusok keresete a ciklus végére megközelítené az unióban hasonló munkakörben foglalkoztatottak átlagkeresetének 60 százalékát, azaz a jelenlegi 160-170 ezer forintos keresetek 300-330 ezerre növekednének. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.