Röviden

MTI
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matolcsy: 3 százalék megszorítás nélkül
A jövőre tervezett 3 százaléknál kisebb GDP-arányos államháztartási hiányt a kormány megszorítások nélkül éri el, az idén pedig tartja magát a 3,8 százalékos célhoz – mondta Matolcsy György (képünkön) nemzetgazdasági miniszter Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. új vezérigazgatójának beiktatásán. A tárcavezető hangsúlyozta: a jövő évi hiánycél teljesítését a pénzügyi szektort terhelő adók, a várt 2,5 százalék körüli növekedés, az olcsóbb állam és közigazgatás megteremtése, valamint az állami vállalatok rendbetétele segíti. (MTI)

Szorosabb visegrádi együttműködés
A visegrádi négyek, Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország külügyminiszterei Pozsonyban megállapodtak abban, hogy újabb közös képviseleteket nyitnak, elsősorban takarékossági okokból. Martonyi János azt is elmondta, hogy a V4 országai egyeztetik álláspontjukat az Európai Unió 2013 után esedékes új költségvetésének kérdésében, nehogy hátrány érje a fejlesztési fejezeteket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.