Röviden

MTI
2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vatikáni–magyar bizottsági ülés
Az egyház-finanszírozás kérdései kerülnek napirendre többek között az új összetételű vatikáni–magyar vegyes bizottság első ülésén, amelyet a tervek szerint szeptember végén–október elején tartanak meg – mondta tegnap Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A vatikáni szerződést 1997. június 20-án kötötte meg Magyarország és az Apostoli Szentszék, az Országgyűlés 1999-ben ratifikálta. A kormányfőhelyettes a bizottság legalapvetőbb feladatának nevezte az egyházfinanszírozás kérdéseinek áttekintését. (MTI)

Kékfrank után tallér?

Sopron környéke után az országban másodikként a Rábaköznek lehet saját fizetőeszköze – írta szombati számában a Kisalföld. A lap beszámolója szerint pénteken írt alá szándéknyilatkozatot a rendszer megteremtéséről a soproni fizetőeszköz mögött álló szervezet vezetője és Hámori György, Kapuvár polgármestere. A városvezető hangoztatta: céljuk, hogy a tőke helyben tartásával erősítsék a régió gazdaságát. A legkorábban jövőre forgalomba kerülő rábaközi tallért ugyanaz a bank bocsátja ki, amelyik a soproni kékfrankot, biztonsági elemei pedig megegyeznek majd a húszezer forintos bankjegyével. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.