Röviden

MN
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyiptomi reaktort újíthatunk fel
Egyiptom Magyarországgal, Lengyelországgal vagy egy harmadik országgal tervez tárgyalást folytatni kísérleti atomreaktorának korszerűsítéséről – jelentette be az egyiptomi atomenergetikai hivatal. A reaktort még a Szovjetunió építette, de Egyiptom úgy döntött, hogy nem orosz részvétellel korszerűsítenék a létesítményt. Egyiptomi források szerint a Kairótól hatvan kilométerre fekvő Ansaszban lévő reaktort eredetileg a Roszatom újította volna fel, de az orosz terv „túlságosan költséges” volna. (MTI)

Martonyi cáfolja Göncz szavait
Hivatalos brüsszeli körökben nem vonják kétségbe a magyar uniós elnökség sikerességét – nyilatkozta Martonyi János a Kossuth rádiónak adott interjúban, Göncz Kinga szocialista európai parlamenti képviselő szavaira reagálva. A külügyminiszter szerint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke egyértelműsítette: nincsenek fenntartásai az elnökség sikerességét illetően. (MN)

Három nagykövet Kelet-Európából
Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője kinevezte a hamarosan felálló Európai Külügyi Szolgálat nagyköveteinek első csoportját, a 29 posztból csak hármat nyert el kelet-európai jelentkező – kettőt lengyel, egyet litván. Ashton szerint javul a kelet- és közép-európai új tagállamok részesedése a kinevezések révén. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.