Röviden

MTI
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állami injekció a Hypo Realnak
Újabb 40 milliárdos hitelgaranciára szorul a Hypo Real Estate, amelyet tavaly csak állami tulajdonba vétele mentett meg a csődtől. A válság során hatalmas veszteséget szenvedett német bank eddig 102 milliárd eurójába került az államnak. Részvényeinek köztulajdonba vételén kívül 7,87 milliárd eurós készpénztámogatást is kapott a bank. A nyáron végrehajtott európai banki stresszteszten hét bank bukott el. Közöttük volt a Hypo is. (MTI)

Elégedetlen banki károsultak
Nyolc pontban reagált a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodája a kormány devizahitelesekkel kapcsolatos terveire. Az anyag elsősorban a bankok felelősségét hangsúlyozza a kialakult helyzetért, mondván, túl könnyelműen hiteleztek, de bírálja a kormányt is, amiért keveset árul el, hogyan kívánja megválasztani, kinek segít és kinek nem. Az iroda szerint mindenképpen szükséges egy szűrőrendszert alkalmazni arra, hogy kik azok, akik valóban segítségre szorulnak. (E. Cs.)

Újabb kis postákat nyitnak ismét ki
Semjénen szeptember 14-én, Sárkeszin szeptember 20-án, Vadnán és Tornanádaskán pedig 28-án nyit ki újra a helyi posta – írja a Magyar Hírlap. Hüse Mariann, a Magyar Posta szóvivője kifejtette, azokon a helyeken tudják újranyitni a hivatalokat, ahol adott az infrastruktúra, ugyanakkor ötszáz helyen a lakosság elégedett a mobilpostával, ott nem terveznek változást. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.