Röviden

MN
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jereván: Csupó filmje versenyben
A ma kezdődő jereváni animációs filmfesztiválon, a ReAnimanián szerepel Csupó Gábor egész estés alkotása, az Immigrants – Jóska menni Amerika. A nagyjátékfilmes szekcióban Csupó mozija mellett egy cseh, egy japán, egy spanyol, egy kínai és egy francia animációs alkotást is levetítenek a szeptember 13-ig tartó örményországi mustrán. Csupó Gábor alkotása a közelmúltban az ausztriai Ebensee-ben megrendezett Festival of Nation seregszemlén Bronz-medve-díjat kapott. (MTI)

Átadták a Posonium-díjakat
Nagy János szobrászművész emlékérmét vehették át a Posonium Irodalmi és Művészi Díj idei elismertjei, akik a tíz éve alapított díjat a szlovákiai magyar kultúra kiemelkedő alkotásaiért vehették át. A fődíjat Polgár Anikó kapta Régésznő körömcipőben című verseskötetéért, életműdíjban részesült Grendel Lajos író és Varga Lajos képzőművész. Különdíjat Tóth László költő, műfordító és Misad Katalin kapott, a Szülőföld díj az idén Szénássy Zoltáné lett. (MTI)

Börtönmúzeum Márianosztrán
Felújítják a márianosztrai börtönt, amelyhez parkolót, játszóházat is építenek, valamint börtönmúzeumot hoznak létre. A pálos kolostornak épült, később nők, fiatalkorúak, politikai foglyok, ma „nagy idősök” börtöneként működő épület felújítására 455 millió forint támogatást nyert el az intézmény és
a pálos rend. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.