Röviden

MTI
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferihegyi sztrájk
Figyelmeztető sztrájkot tart a Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete hétfőn 10 és 12 óra között, ezzel egy időben a Malév pilótái előre bejelentett demonstrációt tartanak a Ferihegyi repülőtér 1-es terminálja előtt – közölte az érdekvédelmi szervezet. Csak kisebb késések várhatók a Ferihegyről induló Malév-járatoknál. A munkabeszüntetés oka, hogy nem vezettek eredményre a kollektív szerződésről folytatott tárgyalások. (MTI)

Megemlékezés a bécsi döntésről
Csíkszeredában lovas felvonulással emlékeztek meg arról, hogy hetven éve a második bécsi döntéssel Észak-Erdély visszatért Magyarországhoz – olvasható a Székelyhon.ro portálon. Szombaton megkoszorúzták a román katonák által agyonlőtt Kopacz Béla sírját. Ráduly Róbert polgármester szerint „Székelyföld volt, Székelyföld van és Székelyföld lesz, viszont ez mindazokon múlik, akik itt képzelik el életüket, gyermeket nevelnek, és magyarul beszélnek hozzá.” (MTI)

Irak: régi bánásmód
Az Amnesty International szerint Irakban 30 ezer embert tartanak börtönben hivatalos per nélkül, és egyes esetekben kínzással igyekeznek vallomást kicsikarni belőlük. „Az iraki biztonsági erők rendszeresen megsértik a letartóztatottak jogait (…). A helyzetért részben az amerikai haderő is felelős” – írta Új rend, változatlan bánásmód című jelentésében a szervezet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.