Röviden

MN
2010. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közönségdíjat nyert az 1 című film
Az első filmes alkotásokat bemutató prágai Fresh Film Fest közönségdíját százötven alkotás közül Pater Sparrow (eredetileg: Verebes Zoltán) 1 című magyar játékfilmje kapta meg. Stanislaw Lem novellájának filmes adaptációját Granadában és Portóban már díjazták. (MN)

A Nemzeti Múzeum átalakításáról
A Mányi István Építész Stúdió Kft. tervezheti nettó 88 millió forintért a Magyar Nemzeti Múzeum és a Múzeumkert átalakítását, a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés eredménye a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A Magyar Nemzeti Múzeum épületére és a Múzeumkert fejlesztésére január végén kiírt tervpályázat eredményét még június közepén hirdették ki. Mint azt korábban megírtuk, a tervek szerint a múzeum két udvarát „hálószerű üvegtetővel” fedik majd, itt kaphatnának helyet a nagykiállítások. Az építész leszögezte: minden változtatás hozzáadott érték, vagyis sehol nem bontják meg az épületet. A bővítésekkel nem veszélyeztetik az épület körül lévő növényzetet, a tervek meghagyják a fák 98 százalékát. (MN)

A Dél-Alföld Brüsszelben
Szeptember 10-én, a brüsszeli magyar kulturális központ évadnyitó ünnepségén Gyula két kiemelkedő személyisége előtt tisztelegnek. A száz éve született Kohán György Kossuth-díjas festőművész munkáiból retrospektív kiállítás nyílik, Erkel Ferenc Bánk bán, Hunyadi László és Dózsa György című operájából a Békéscsabai Bartók Béla Vegyes Kórus ad elő részleteket. A megnyitón Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő mond beszédet. (M. S.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.